За болницата

Специализираната болница за рехабилитация „Сапарева баня" АД в гр. Сапарева баня се намира в тих район на края на града, в красив парк, в близост до центъра. Вече половин век в болницата (санаториума) благодарение на „живата вода", използвана още от римско време успешно се лекуват заболявания на:

- опорно - двигателен апарат (артрити, артрози, възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите, травми, състояния след счупвания, болест на Бехтерев, подагра и др. );
- периферна нервна система (дискови хернии, дископатии, полиневропатии, възпаления на нервните коренчета и плексоси);
- отравяния със соли на тежки метали (олово, манган и други);
- възпалителни заболявания на женските полови органи ( аднексити и стерилитети );
- заболявания на кожата (псориазис, дерматити и други);
- горни дихателни пътища (синуити, фарингити, трахеити и други)
- поражения на централната нервна система - рехабилитация след мозъчни инсулти.

Болницата разполага с:

- водолечение с минерална вода, минерален душ, вътрешен закрит минерален басейн и външен открит минерален басейн, вани с минерална вода, вани за подводен масаж;
- калолечение;
- лечение с луга;
- физиотерапия;
- механотерапия и лечебна физкултура.

Специализирана болница за рехабилитация „Сапарева баня" АД, гр. Сапарева баня работи по програмата на Националния осигурителен институт за профилактика и рехабилитация в Spa центрове на осигурените лица, клинични пътеки и свободен прием. Болницата разполага с 200 легла.

Чудесното съчетание на това богатство с планината и лечебна база с висококвалифициран персонал го прави привлекателно място за лечение и отдих на българи и чужденци.

Рехабилитационната болница предлага възможност за профилактика, лечение и релакс на открито. Минералния плаж с един басейн, минерални душове, игрище за плажен волейбол и снек бар, разположен в парковата й зона е привлекателно място за жителите и гостите на гр. Сапарева баня, в летните горещини.